Önümüzdeki hafta piyasalarda izlenecek en önemli 5 gelişme
Investing.com – Fed’in Çarşamba günü açıklanacak Temmuz ayı toplantı tutanakları, yatırımcılara faiz patikası hakkında bilgi verecek. Perakende satış verileri ve kar raporları, tüketici harcamalarının durumunu gösterecektir. Ayrıca Çin’den gelen verilerin dünyanın ikinci büyük ekonomisinde toparlanma sürecinin duraksadığına işaret etmesi bekleniyor.
Yeni haftaya başlarken bilmeniz gerekenler:
1. Fed tutanakları
Yatırımcılar, Fed’in gelecek ayki yıllık toplantısına odaklanmadan önce Çarşamba günkü toplantısındalar. dakikaMerkez Bankası’nın Temmuz ayı politika toplantısını inceleyecek.
Geçen ay faiz oranlarını 25 baz puan artıran ve Eylül ayında yeni bir artışa gidebileceğini belirten Fed tutanakları, sırada piyasaların olduğuna işaret ediyor. faiz artışı Ne kadar hazır olduğunuzu ölçmenize yardımcı olacaktır. Ancak piyasalar Eylül ayında bir duraklama bekliyor.
Geçen haftaki bilgiler, ABD’de tüketici ve üretici fiyatlarının Temmuz ayında bir miktar yükseldiğini, ancak genel enflasyonist eğilimin düşüşte olduğunu gösterdi.
Merkez Bankası, enflasyonu banka hedefine yaklaştırmak için Mart 2022’den bu yana faiz oranlarını 525 baz puan artırdı.
2. ABD ekonomik verileri
ABD’de Temmuz ayı Salı günü açıklanacak perakende satışlarbilgiler, talebin üçüncü çeyrekte nasıl performans gösterdiğini gösterecektir.
Diğer ekonomik verilerin de imalat sektörünün sıkıntılarına dikkat çekmesi bekleniyor.
çarşamba günü yayınlanacak inşaat izinleriVe Konut başlangıçlarıPerşembe günü yayınlanacak olan raporlarında istikrar işaretleri görmesi bekleniyor. haftalık işsizlik başvurularıRapora ilişkin beklentiler de düşüş yönünde.
3. Perakende ilgi raporları
ABD’deki en büyük perakendecilerin kazançlarını bu hafta açıklamaları bekleniyor. Bu raporlar, tüketici harcamalarının sağlık durumu hakkında önemli bilgiler sağlayabilir.
Ana Depo(NYSE: HD), hedef(NYSE: TGT) ve Walmart (NYSE: WMT) ve Macy’s (NYSE: M), Nordstrom (NYSE: JWN), Kohl’s (NYSE: KSS) ve Lowe’s (NYSE: DÜŞÜK), diğer büyük perakendeciler de önümüzdeki haftalarda fayda raporları yayınlayacak.
4. Çin verileri
Çin ekonomisinin COVID-19 sonrası toparlanma süreci, iç ve dış talepteki zayıflama nedeniyle son aylarda duraksadı.
Salı günü açıklanacak perakende satışlar, Endüstriyel üretimVe sabit varlık yatırımıbilgilerin yalnızca küçük faydalar göstermesi beklenmektedir.
5. Petrol fiyatlarındaki artış
Petrol fiyatları, rekor küresel talep ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) daha sıkı arz kesintilerinin ardından Cuma günü yükseldi.
Ajans, talebin Haziran ayında günlük 103 milyon varil ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ve bu ay yeni bir zirveye ulaşabileceğini tahmin etti.
Öte yandan, Suudi Arabistan ve Rusya’nın üretim kesintileri, yılın geri kalanında stoklarda keskin bir düşüş için yer hazırlıyor ve bu da ajansa göre petrol fiyatlarını daha da yükseltebilir.
Reuters’e OANDA analisti Craig Erlam’a göre arz kesintileri ve ekonomik görünümün yumuşaması yatırımcılar arasındaki iyimserlik seviyesini artırdı.
— Reuters bu rapora katkıda bulundu.