Haber

İçişleri Bakanı Soylu: Dağdaki terörist sayısı 77’ye düştü

Şişli’de jandarma ve Sahil Güvenlik personeliyle birlikte düzenlenen kahvaltı programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün dağdaki terörist sayısı 77’ye düştü. Son 6 yıl önce bu sayı 3 bin seviyesindeydi. .”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şişli’de jandarma ve Sahil Güvenlik personeli ile kahvaltı programında bir araya geldi. Programa Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de katıldı. Programda konuşan Bakan Soylu, “2002’den beri devam eden siyasi istikrara karşı geçmişte defalarca deneyimlediğimiz bir istikrarsızlaştırma projesinin sorunsuz yürütüldüğü bir süreçteydik. Sonunda bir ayaklanmayı bastırdık. 15 Temmuz hain darbe girişimini şehit vererek uzun yıllar unuttuk. DEAŞ’la mücadele bahanesiyle Batı’dan tarihinin en büyük lojistik desteğini aldıklarını anlatan “Olaylar oldu. İçeride ve bizim lehimize etkili olabilecek diğer hareketlerin yanında bir terör devleti kurma çabası içindeydi. Ve tüm bu saldırılara karşı bu güzel ülke, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde istikrarını ve asayişini korumak için büyük çaba sarf etmiştir.”

“BASİT BİR KOMUTA ZİNCİRİ KURULMUŞTUR”

Bakan Soylu, “Kurumlarımızdaki tahribatı ortadan kaldırmak ve ülkemizi etrafımızdaki bu ateş çemberinden korumak adına kendi görev alanımızda ve kurumlarımızda birçok adım attık. Hain darbe girişiminin ardından Sahil Güvenlik, Komutanlık ve Jandarma Genel Komutanlığı tamamen İçişleri Bakanlığına bağlandı.Basit bir emir komuta zinciri oluştu.Maalesef en büyük zararın verildiği alanlardan biri de insan kapasitesi oldu.Yani insan kapasitesi her şeyden önce, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin yapısı güçlendirildi.Son olarak Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Eğitim Kompleksi tamamlanarak hizmete açıldı.Sadece bu Eğitim kompleksi bile aslında vizyon değişikliğinin en temel göstergelerinden biri, bir işçi kapasitesini güçlendirmek için attığımız adımlarla jandarma teşkilatında yüzde 43 artış var 139 bin çalışma arkadaşımızın sayısı bugün yaklaşık 200 bin sınırına ulaştı. Sahil Güvenlik Komutanlığında ise yüzde 52 artışla. 5 bin 448 olan çalışma arkadaşımızın sayısı 8 bin 280’e ulaştı. Ama her iki kurumda da önemli olan adım profesyonelliğimiz oldu. Jandarma’da yüzde 58 olan profesyonellik oranını yüzde 90’a, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda ise yüzde 71’den yüzde 100’e çıkardık.”

“BUGÜN DAĞLARDAKİ TERÖRİST SAYISI 77’YE DÜŞTÜ”

Bakan Soylu, “2016-2022 ortasında 6 bin 399 PKK’lı jandarma tarafından etkisiz hale getirildi, evet bir kısmı öldü, bir kısmı teslim oldu. 2022’de ise 28 bin 691’e çıktı. Toplam kenevir kökü miktarı jandarmamızın 2016 yılından bu yana yakaladığı 426,7 milyon tabii ki bunun büyüklüğü, nakdi değeri, PKK’ya nasıl bir mali kaynak sağladığı elbette bu işi yapanlar tarafından çok iyi takdir edilmektedir, burada ifade etmek isterim. jandarmamız bu gelişmeleri yaşarken biz tabi ki çok yol kat ettik.Bugün dağdaki terörist sayısı 77’ye düştü.Son 6 yıl önce bu sayı 3 bin seviyesindeydi.2016’da 25 üs üzerine bin 56 ilçe ve 66 liman konuşlandırıldı. 2023 Van ve Bitlis illerimizde 23 deniz kıyımızın tamamında 48 karakol ve 86 kolluk destek timi oluşturarak bugün itibari ile liman sayımızı 96’ya çıkardık. Yeni tip muayene botları ile arama kurtarma botu sayımızı 178’den 250’ye, portatif radar sayımızı 8’den 20’ye çıkardık. Şu anda dünyada bildiğimiz en büyük seri üretim projesi olan muayene botu alım projesinin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu