Teknoloji

Bill Gates: Yapay zeka teknoloji devlerinin sonunu getirebilir!

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, yapay zeka alanında bir sonraki en iyi şirketin muhtemelen insanlar için belirli görevleri yerine getirebilecek bireysel bir dijital casus oluşturmak olduğuna inanıyor.

GOOGLE ARAMAYA VE AMAZON’A SON VEREBİLİR

Teknoloji o kadar derin olacak ki, kullanıcı davranışını kökten değiştirebilir. “Kişisel temsilciyi kim kazanırsa kazansın, bu çok önemli, çünkü bir daha asla bir arama sitesine, bir üretkenlik sitesine, bir daha asla Amazon’a gitmeyeceksin.”söz konusu.

Gates, Pazartesi günü San Francisco’da düzenlenen yapay zeka konulu Goldman Sachs ve SV Angel etkinliğinde, henüz geliştirme aşamasında olan bu yapay zeka asistanının, bir kişinin ihtiyaç ve alışkanlıklarını anlayabildiğini ve “okumak için zamanın olmadığı şeyleri okumak için”yardımcı olacağını söyledi.

DİĞER FİRMALARI DA YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Gates, bu gelecekteki AI kazananının %50 ihtimalle bir startup veya teknoloji devi olacağını söyledi.

kapılar, “Microsoft oraya girmezse hayal kırıklığına uğrarım” söz konusu. Eski DeepMind yöneticisi Mustafa Süleyman tarafından kurulan Inflection.AI’ye atıfta bulunarak, “Ama Inflection da dahil olmak üzere birkaç denemeden etkilendim”ekledi.

Gates, geleceğin bu güçlü dijital aracısının yaygın kullanıma hazır hale gelmesinin biraz zaman alacağını söyledi. O zamana kadar şirketler, OpenAI’nin popüler ChatGPT’sine benzer sözde üretken yapay zeka teknolojilerini ürünlerine yerleştirmeye devam edeceklerini belirttiler.

“YAPAY ZEKA DAHA GELİŞMİŞ İLAÇLARIN GELİŞTİRİLMESİNE YOL AÇABİLİR”

Bill & Melinda Gates Vakfı’ndaki çalışmaları ile ilgili sağlık çalışmalarına da değinen Gates, yapay zekanın bu alandaki yenilikleri hızlandıracağını ve daha gelişmiş ilaç gelişimine yol açacağını söyledi.

Alzheimer gibi hastalıkların tedavisi daha kolay olabilir

İnsan beyninin iç işleyişi bilim adamları için hala bir sır olsa da, Microsoft’un kurucu ortağı, insanlığın Alzheimer gibi hastalıkları tedavi etmek için yararlı ilaçlar geliştirmeye yaklaştığına ve yeni ilaçlar için insan denemelerinin muhtemelen 10 yıl içinde gerçekleşeceğine inanıyor. .

BEYAZ YAKA ÇALIŞANLARI ETKİLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Ayrıca, beyaz yakalı çalışanları etkileyecek bir oyun değiştirici olarak zorlayıcı metinler üretebilen üretken AI teknolojilerinin yükselişini benzetti. Gates, şirketler için insan işçilerden daha ucuz olan geleceğin insansı robotlarının mavi yakalı çalışanları da büyük ölçüde etkileyeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Gates, şakalaşmaya karıştı. “Bu robotları icat ederken, onların Alzheimer olmadığından emin olmalıyız.”söz konusu.

Geçtiğimiz ay yapay zekanın etkileyeceği mesleklere değinen Bill Gates, şunları söylemişti: “Önümüzdeki 18 ayı ele alırsak, yapay zekalar öğretmen asistanı olarak gelip yazma konusunda geri bildirimde bulunacaklar. O zaman matematikte yapabileceklerimizi artıracaklar.”dedi.

YAPAY ZEKA İÇİN DEVRİMCİ BİR BULUŞ DEDİ

Microsoft’un kurucu ortağı, ChatGPT’nin sağlık hizmetlerindeki eşitsizliklerin üstesinden gelmeye, eğitimi artırmaya ve iklim değişikliğiyle mücadele etmeye yardımcı olacağını ekledi. Gates, ChatGPT’nin 1980’de grafiksel bir kullanıcı arabirimi sunduğundan bu yana ‘devrim niteliğinde’ gördüğü tek teknoloji olduğunu da belirtti.

KAYNAK: HABER7

haber-karapinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu