Haber

Ata İttifakı’ndan yeni parti çıktı: İki partiden birleşme kararı

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz ve YANLIŞ Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu bugün Adalet Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelerek partilerini tek çatı altında toplama kararı aldıklarını açıkladı. Öz, birleşme kararını “Bugün merkez sağı birleştirmek için ilk hamleyi yapmaya karar verdik” sözleriyle dile getirdi.

Sağ Parti bugün Adalet Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette genel liderler Dr. Vecdet Öz ve Rıfat Serdaroğlu bir araya geldi. İkilinin görüşmesinin ardından basın açıklaması yapıldı. Adalet Partisi Genel Başkanı Öz yaptığı açıklamada, “Bugün Sağ Parti ile Adalet Partisi’ni tek çatı altında toplama, tek parti olma ve merkez sağı birleştirmek için ilk hamleyi yapma kararı aldık.”

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’ün yaptığı açıklama şöyle:

“Bugün Sağ Parti ile Adalet Partisi’ni tek çatı altında birleştirerek merkez sağı birleştirecek ilk hamleyi yapma kararı aldık. Son 21 yılda Adalet ve Kalkınma Partisi 1980’den sonra gelişen olaylar sonucunda 2002’de çaldığı güçle Türkiye’yi bu hale getirdi.Türkiye Cumhuriyeti hiç bu kadar rezil bir dönem yaşamamıştı.21 yıl bir kabus, bir korku tüneli.

Bu ülkeyi bu şekilde terk edemeyiz. Bu süreç devam edecek. Bu tren şimdi iki tarafın da kurullarını oluşturarak bu birliği sağlamak için yola çıktı ve kılcal damarlarına kadar tüm Türkiye’ye yayılacak. Seçmenimizi geri istiyoruz. Biz milliyetçi, muhafazakâr, merkez sağ partileriz. Biz Atatürk çizgisinde siyaset yapan, devletin kanunlarına sahip çıkan, Milli Mücadele’nin gerekçelerine sımsıkı bağlı partileriz.”

‘OYLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ’

Doğru Parti lideri Rifat Serdaroğlu şunları söyledi:

“Biz Adalet Partisi’nden insanlarız. Adalet Partisi olağanüstü hakikatlere sahip, namuslu devlet adamları, Türkiye ve Türk milleti tarihine çok hizmet etmiş bir siyasi teşkilattı, inşallah yine öyle yaparız. Adalet Partisi’nin hizmetlerini Türkiye’nin yüzeyinden alın, alın; Türkiye ortada bir çöl gibi kalıyor. Tüm hizmetler bu dönemde geldi. Rahmetli Demirel’in kaygısı ‘arsamın üzerine gecekondu yapmayacağım’. Güvendiğimiz taban Türkiye çimentosu, Türkiye’nin yüzde 70-75’i. Bu insanların çoğu dindar insanlar olmakla birlikte ibadetlerini ve inançlarını Allah’ın rızasını kazanmak için yaparlar, asla ihaleye uymak veya bir yol bulmak için yapmazlar. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, daha doğrusu Erdoğan’ın Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu’yla birlikte merkez sağı ikiye ayırması üzerine bu kişilerin büyük çoğunluğu Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçti. Şimdi bunları tek tek ele alacağız. Türkiye’nin en ücra köyüne gideceğiz, oylarımızı geri alacağız ve Türkiye’deki hizmet kervanını hep birlikte sürdüreceğiz.”

Ne oldu?

Doğru Parti, Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile kurulan CET İttifakı’na katıldı. Cumhurbaşkanlığı adayının Sinan Ogan olduğunu açıkladıktan sonra Hak Partisi Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu ittifaktan ayrıldığını açıkladı.

Serdaroğlu, “Üçüncü bir Cumhurbaşkanlığı adayı göstermenin Cumhur İttifakı’na hizmet edeceğine inanıyoruz” diyerek ayrılığı duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu